Dental Tim Vuković Estetska stomatologija Naše usluge

Oralne bolesti

Oralne bolesti

Usta su ogledalo zdravlja. Čovjekovo opće zdravstveno stanje očituje se kliničkim znakovima i simptomima na oralnoj sluznici. Bolesti određenih organa na sluznici usne šupljine očituju se specifičnim znakovima, simptomima ili karakterističnom lokalizacijom. Svaku promjenu na oralnoj sluznici bitno je uočiti na vrijeme. Zato je jako bitno napraviti cjeloviti pregled jezika, podjezičnog prostora, obrazne sluznice, nepca i žlijezda slinovnica. Pacijenti često prijavljuju neugodan zadah kao jedan od simptoma patoloških promjena u ustima, ali može biti povezan sa stanjem želuca.
Ranice na sluznici koje su nastale zbog gljivične, virusne ili bakterijske infekcije uspješno se liječe protuupalnim lijekovima.
Jedan od čestih simptoma je suhoća usta koja može biti povezana sa sistemskim bolestima ili kao nuspojava uzimanja određenih lijekova.
Prekancerozna stanja i sam karcinom usne šupljine se redovitim i cjelovitim pregledima mogu otkriti u ranoj fazi kada je liječenje uspješnije.
Naša ordinacija surađuje sa specijalisticom za oralne bolesti dr. Lidijom Cigić koja nam uvelike pomaže u dijagnostici i terapiji oralnih bolesti.

Zatražite termin za prvi pregled

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form:

Call Now Button