Dental Tim Vuković Estetska stomatologija Naše usluge

Estetska stomatologija

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi postaje sve traženiji stomatološki zahvat. Zdravi i bijeli zubi san su svakog pojedinca. Različita obojena hrana, konzumacija kave, gaziranih sokova i pušenje uzrokuju diskoloraciju cakline. U našoj ordinaciji nudimo mogućnost profesionalnog (ordinacijskog) izbjeljivanja i kućnog izbjeljivanja udlagama. Kod kućnog izbjeljivanja pacijent dobije udlagu izrađenu po otisku njegovih zubi te gel za izbjeljivanje koji sadrži 16% karbamid peroksid. Pacijent uz redoviti nadzor doktora dentalne medicine dolazi do željene nijanse zubi.

Zubne ljuskice

Ljuskice za zube su jedno od najtraženijih zahvata u estetskoj stomatologiji. Nježni zahvat minimalnog brušenja i postavljanja protetskog nadomjestka na prednju vidljivu površinu zuba kojim se mijenja oblik i boja zuba. Zahvaljujući keramici zub ima izgled i sjaj poput prirodnog. Ovaj zahvat se često radi u kombinaciji s izbjeljivanjem zubi. Ukoliko se one postavljaju u prednjoj regiji, ostali zubi se prvo izbijele pa se boja ljuskica prilagođava novodobivenoj svijetlijoj boji zubi čime se dobiva još bolji rezultat cjelokupnog tretmana. Po završetku tretmana izrađuje se mekana udlaga koja će čuvati Vaše zube ali i nove ljuskice da bi one bile što dugotrajnije.

Čišćenje i poliranje zubi

Čišćenje zubnog kamenca obuhvaća uklanjanje svih naslaga na zubima: kamenac, plak i pigmentacije iz hrane i pića. Ukoliko se nakupljeni kamenac redovito ne uklanja, može dovesti do upale gingive, parodontitisa, čak i gubitka zuba. Kako je kamenac zapravo mineralizirani plak, dobrom oralnom higijenom možemo uvelike spriječiti njegovo taloženje. Nakon uklanjanja kamenca bitno je ispolirati zube kako bi površina zuba bila glatka i samim tim manje podložna nakupljanju novog plaka.

Injekcijska tehnika uštrcavanja kompozita

Ova tehnika postizanja estetike osmjeha bez brušenja zuba dobra je i manje invazivna zamjena zubnim ljuskicama. Pacijentu se uzima anatomski otisak čeljusti potom se dobiveni model zubi oblikuje voskom u željeni oblik i veličinu te se izrađuje prozirna silikonska udlaga u koju se injektira tekući kompozit. Završnom obradom i poliranjem dobiva se poboljšana estetika pacijentovog osmjeha.

Pjeskarenje

Pjeskarenje je jedna od tehnika čišćenja zubi kojom se pomoću čestica praha u mlazu vode uklanjaju pigmentacije koje se ne mogu odstraniti četkanjem ostavljajući površinu zuba glatkom i čistom. Prahu se često dodaju različiti okusi (mentol, čokolada…) kako bi zahvat bio što ugodniji za pacijenta. Pjeskarenje i čišćenje kamenca su zahvati koji su neophodni neposredno prije izbjeljivanja zubi.

Estetski kompozitni ispuni

Bijeli kompozitni ispuni (plombe) su nadomjesci za manje zubne defekte nastale karijesom ili traumom. Zbog bijele boje vraćaju zubu prirodan i visokoestetski izgled.
Zašto je bijeli kompozitni ispun bolji izbor od crnog amalgamskog ispuna?
Crne plombe u sebi sadrže veliku količinu raznih metala, mehanizam vezanja za zub je mehanički te je prilikom postavljanja ispuna potrebno izbrusiti više zubnog tkiva za razliku od bijelih kod kojih se prilikom postavljanja uklanja isključivo tkivo zahvaćeno karijesom, a vežu se za zub kemijskom vezom.

Zatražite termin za prvi pregled

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form:

Call Now Button