Dental Tim Vuković Estetska stomatologija Naše usluge

Dentalna protetika

Dentalna protetika

Zubna protetika je grana dentalne medicine kojom se nadomještaju izgubljeni ili potrošeni zubi kako bi se poboljšala funkcija žvakanja. Razlikujemo mobilnu i fiksnu protetiku. Mobilna protetika nadomješta zube protezama koje se skidaju. One mogu biti djelomične ili potpune. Ovisno o indikaciji materijali koji se koriste su različiti. Najčešće se koristi akrilat i metal. Fiksna protetika uključuje izradu zubnih nadomjestaka koji se ne skidaju. 

1. Krunica je fiksnoprotetski nadomjestak koji se stavlja na pojedinačan zub, a izrađuje se od više vrsta materijala: akrilat, kompozit, metal-keramika, cirkon keramika.

2. Zubni mostovi popunjavaju prostore gdje su ekstrahirani zubi. Za njihovu izradu potrebno je prebrusiti susjedne zube i premostiti bezubi prostor. Mostovi kao i krunice se izrađuju od više vrsta materijala ovisno o funkciji i estetici.

Kad pacijentu ostane malo prirodnih zubi, postoji mogućnost da se izradi tzv. kombinirani rad koji uključuje fiksni dio (zubni most) i mobilni dio (protezu) na kojoj se nalaze posebne veze koje povezuju most s protezom koja se može skinuti. Oba dijela funkcioniraju kao cjelina koju pacijent osjeća kao fiksni rad.

Zatražite termin za prvi pregled

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form:

Call Now Button